G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

12 octombrie 2020

Google anunță un proces de rebranding al suitei de aplicații office, G Suite devenind Google Workspace.

G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

Alături de modificările de design aduse produselor Gmail, Docs, Meet, Sheets și Calendar, Google promite un set de noi funcționalități, ce au rolul de a-i oferi utilizatorului sentimentul unui mediu colaborativ și integrat, în egală măsură. De asemenea, politica de prețuri a Google Workspace se modifică, pachetul Business Plus (18 dolari/utilizator/lună) incluzând noi funcționalități de management al activităților.

Iată câteva dintre cele mai noi schimbări aduse de Google: instrumentele de comunicare Meet, Rooms și Chat vor fi accesate de acum direct din Gmail, previzualizarea documentelor se poate face direct din Chat, prin aplicații dedicate, cum ar fi Docs sau Sheets.

Securitate

Pentru a proteja utilizatorii de posibile situații neplăcute care să scurtcircuiteze conversațiile din Google Chat, Google Cloud anunță noi funcționalități dedicate securității datelor. Acestea vizează Gmail, Google Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms și au rolul de a facilita comunicarea în medii sigure, preum și posibilitatea oferită administratorilor de a avea control și vizibilitate.

Certificări ISO/IEC 27701

Google Workspace este cea mai importantă suită de instrumente dedicate productivității care primește acreditare ISO/IEC 27701 în calitate de procesator de date. Această acreditare le oferă utilizatorilor un set de beneficii printre care se numără auditul proceselor, o claritate mai mare asupra siguranței datelor și rolurilor care operează cu acestea.

În luna aprilie a acestui an, G Suite avea peste 6 milioane de conturi business și 120 de milioane de utilizatori ai platformei G Suite for Education.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward