G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

12 Oct 2020

Google anunță un proces de rebranding al suitei de aplicații office, G Suite devenind Google Workspace.

G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

Alături de modificările de design aduse produselor Gmail, Docs, Meet, Sheets și Calendar, Google promite un set de noi funcționalități, ce au rolul de a-i oferi utilizatorului sentimentul unui mediu colaborativ și integrat, în egală măsură. De asemenea, politica de prețuri a Google Workspace se modifică, pachetul Business Plus (18 dolari/utilizator/lună) incluzând noi funcționalități de management al activităților.

Iată câteva dintre cele mai noi schimbări aduse de Google: instrumentele de comunicare Meet, Rooms și Chat vor fi accesate de acum direct din Gmail, previzualizarea documentelor se poate face direct din Chat, prin aplicații dedicate, cum ar fi Docs sau Sheets.

Securitate

Pentru a proteja utilizatorii de posibile situații neplăcute care să scurtcircuiteze conversațiile din Google Chat, Google Cloud anunță noi funcționalități dedicate securității datelor. Acestea vizează Gmail, Google Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms și au rolul de a facilita comunicarea în medii sigure, preum și posibilitatea oferită administratorilor de a avea control și vizibilitate.

Certificări ISO/IEC 27701

Google Workspace este cea mai importantă suită de instrumente dedicate productivității care primește acreditare ISO/IEC 27701 în calitate de procesator de date. Această acreditare le oferă utilizatorilor un set de beneficii printre care se numără auditul proceselor, o claritate mai mare asupra siguranței datelor și rolurilor care operează cu acestea.

În luna aprilie a acestui an, G Suite avea peste 6 milioane de conturi business și 120 de milioane de utilizatori ai platformei G Suite for Education.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul