G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

12 octombrie 2020

Google anunță un proces de rebranding al suitei de aplicații office, G Suite devenind Google Workspace.

G Suite devine Google Workspace. Iată care sunt modificările aduse

Alături de modificările de design aduse produselor Gmail, Docs, Meet, Sheets și Calendar, Google promite un set de noi funcționalități, ce au rolul de a-i oferi utilizatorului sentimentul unui mediu colaborativ și integrat, în egală măsură. De asemenea, politica de prețuri a Google Workspace se modifică, pachetul Business Plus (18 dolari/utilizator/lună) incluzând noi funcționalități de management al activităților.

Iată câteva dintre cele mai noi schimbări aduse de Google: instrumentele de comunicare Meet, Rooms și Chat vor fi accesate de acum direct din Gmail, previzualizarea documentelor se poate face direct din Chat, prin aplicații dedicate, cum ar fi Docs sau Sheets.

Securitate

Pentru a proteja utilizatorii de posibile situații neplăcute care să scurtcircuiteze conversațiile din Google Chat, Google Cloud anunță noi funcționalități dedicate securității datelor. Acestea vizează Gmail, Google Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms și au rolul de a facilita comunicarea în medii sigure, preum și posibilitatea oferită administratorilor de a avea control și vizibilitate.

Certificări ISO/IEC 27701

Google Workspace este cea mai importantă suită de instrumente dedicate productivității care primește acreditare ISO/IEC 27701 în calitate de procesator de date. Această acreditare le oferă utilizatorilor un set de beneficii printre care se numără auditul proceselor, o claritate mai mare asupra siguranței datelor și rolurilor care operează cu acestea.

În luna aprilie a acestui an, G Suite avea peste 6 milioane de conturi business și 120 de milioane de utilizatori ai platformei G Suite for Education.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward