Interes redus pentru digitalizare IMM. Doar 292 de proiecte depuse până în prezent

11 May 2023

Interesul antreprenorilor români pentru programul de digitalizare a IMM-urilor este foarte redus, până la 11 mai erau depuse 292 de proiecte, deși startul a avut loc în luna februarie. În medie, au fost depuse 5 proiecte pe zi. Chiar dacă numărul companiilor care aplică la astfel de programe crește de obicei pe finalul intervalului, sunt puține șanse ca ținta de 5.500 de proiecte anunțată de autorități să fie atinsă.

Interes redus pentru digitalizare IMM. Doar 292 de proiecte depuse până în prezent

Explicația interesului redus poate sta în complexitatea tehnologiilor de digitalizare vizate de program și în dificultatea inerentă a accesării finanțării din surse nerambursabile. Soft Net Consulting, companie IT care oferă consultanță în acest program, consideră că aplicarea la Digitalizare IMM este un proces complex, care prin introducerea obligativității respectării criteriilor de digitalizare diferă semnificativ față de alte programe de finanțare. Necesitatea integrării în proiect a unor tehnologii de generație nouă precum cloud, inteligență artificială, roboți software pune în dificultate mulți posibili beneficiari.  

"Semnalele pe care le avem din piață ne arată că aplicarea la digitalizare IMM este dificilă, mai ales pentru companiile care nu au un consultant tehnic experimentat. Tehnologiile eligibile și criteriile de digitalizare impuse prin ghidul solicitantului depășesc nivelul de cunoștințe al unui consultant specializat în scrierea de proiecte cu fonduri europene. Este nevoie de consultanță tehnică pentru integrarea acestor unelte într-un proiect funcțional care să livreze rezultate conform așteptărilor. Aceasta este cauza pentru care la jumătatea programului sunt depuse atât de puține proiecte. Din fericire, termenul limită este la 30 iunie, deci antreprenorii încă mai au timp să aplice la Digitalizare IMM. Le oferim întreg sprijinul nostru pentru a-și atinge obiectivele", afirmă Dorin Andreica, Managing Partner Soft Net Consulting.

Programul de digitalizare a IMM-urilor, parte a PNRR, a fost lansat pe 15 februarie și se va închide pe 30 iunie 2023. Fondurile disponibile sunt de aproximativ 347,5 milioane euro și permit susținerea a aproximativ 5.500 de proiecte (valoare medie) orientate către: achiziții de hardware, echipamente de automatizări și robotică, tehnologii RPA, blockchain, AI și machine learning, precum și servicii asociate de consultanță și instruire.

Special pentru Digitalizare IMM, compania Soft Net Consulting a pregătit un portofoliu de produse care integrează soluții ERP, componente IoT, CRM, platforme B2B si B2C, dar și roboți software (RPA) livrabile din cloud-ul Orange sau de pe infrastructura IT a clienților. Complementar, compania a pregătit si o serie de unelte de analiză care să asigure validarea indicatorilor de progres  si atingerea criteriilor de intensitate digitală.

Cine suntem?
Suntem prezenți pe piața de consultanță privind soluțiile informatice de business din anul 1999. Anii de experiență se reflectă în peste 800 de implementări reușite pe diverse industrii, implementări care au generat bune practici în managementul proiectelor software, analiza proceselor și fluxurilor informaționale de afaceri.


Ne recomandă:

  • metodologia proprie de vânzare și implementare orientată spre client
  • echipa profesionistă de consultanți cu o experiență de peste 10 ani în domeniu
  • sistemul performant de suport tehnic
  • portofoliul diversificat de clienți
  • pachetul complet de soluții informatice care acoperă atât nevoile IMM-urilor, cât și așteptările marilor companii

Ce vă oferim?

Înțelegem bine procesele de business, vorbim pe limba contabililor, economiștilor și antreprenorilor și știm să transformăm nevoile clienților în cerințe și funcționalități ale sistemului informatic.

Pe lângă funcţionalităţile standard ale produselor software aflate în portofoliul nostru, programatorii din departamentul nostru de dezvoltare pot personaliza soluţia aleasă la specificul activităţii fiecărui client şi a fiecărei industrii. 
Prin soluţia personalizată şi livrată la cheie asigurăm rezolvarea tuturor cerinţelor clienţilor cuprinse în scopul şi obiectivele proiectului de implementare, cu implicarea utilizatorilor cheie în toate etapele critice, de la colectarea informaţiilor, la analiza proceselor şi fluxurilor şi definirea cerinţelor funcţionale, şi până la testarea funcţionalităţilor dezvoltate şi implementate. 

Ce vă asigurăm? 

Asigurăm sistem de suport post-implementare peste media industriei.
Cu o echipă dedicată de suport, oferim asistenţă tehnică online, prin portal, telefonic şi la fața locului pentru peste 400 de contracte active de service, asigurând update-uri, dezvoltări customizate şi răspunsuri prompte la sesizările şi problemele clienţilor apărute în utilizarea soluţiilor informatice. 
Canalele de acces la service şi suport sunt variate, disponibilitatea la aceste servicii este adaptată programului clientului, iar intervenţiile noastre sunt rapide şi eficiente, fiind rezolvate în funcţie de prioritatea şi urgenţa problemelor ridicate. 
Clienţii apreciază la consultanţii Soft Net Consulting flexibilitatea, adaptabilitatea şi disponibilitatea lor de comunicare, soluţiile clare oferite la problemele lor şi răspunsurile prompte şi precise. 

Ce avantaje vă aducem?

Avantajul competitiv pe care vi-l pot aduce aceste soluții informatice integrate în business-ul vostru constă atât în optimizarea și eficientizarea fluxurilor de lucru și proceselor interne, cât și în desavârșirea relațiilor externe ale companiei cu clienții și partenerii de afaceri.

Mai exact, este vorba despre controlul deplin asupra afacerii, activității și rezultatelor acesteia, urmărirea comenzilor, costurilor și consumurilor, gestionarea eficientă a resurselor, creșterea performanței afacerii sau diminuarea volumului și timpului de muncă necesar pentru elaborarea rapoartelor și analizelor.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul