IT&C, liderul industriilor care dezvoltă Business Superbrands în România

19 Dec 2017

IT&C, consultanța și sectorul bancar se află în topul 3 al categoriilor ce dezvoltă Business Superbrands în domeniul afacerilor, în România, conform rezultatelor cercetării și votului juriului format din 30 de experți, în cadrul ediției Business a programului Superbrands pentru România 2017, derulat de BDR Associates.

IT&C, liderul industriilor care dezvoltă Business Superbrands în România

Acestora le urmează, în top, sectorul energetic, construcții, servicii financiare, industria auto, îngrijire personală, asigurări și servicii de curierat. Brandurile situate în poziție de lider, în cadrul fiecăreia dintre aceste categorii, sunt IBM, Ernst & Young, Banca Transilvania, Enel Energie și Engie, Holcim și BASF, Visa, Automobile-Dacia, P&G și Henkel, NN, FAN Courier și DHL. 

Tendințe în Consumer Superbrands

Tendința dezvoltării mediului online și digital este reflectată în mod dominant în cadrul ediției Consumer Superbrands a studiului Superbrands axat pe consumatori, derulat de către BDR Associates în parteneriat cu IPSOS, prin prezența puternică în top a brandurilor care activează ca jucători cheie în comerțul online sau ca vectori importanți în câștigarea admirației și loialitățtii consumatorilor. De asemenea, este relevantă tendința de a pune accent pe cultura și brandurile românești, mai vizibile în spațiul media, interesată mai mult față de anii anteriori de valorile și tradițiile naționale. Brandurile de succes sunt cele care reușesc să își extragă inspirația din rădăcinile românești și să se comporte ca un brand global și modern, în relația cu consumatorii, în livrarea produselor și a serviciilor. Ediția din acest an a studiului reflectă cele trei dimensiuni care definesc un Superbrand în conștiința consumatorului, nu doar pe piața din România, ci în toate țările unde sunt dezvoltate programe Superbrands: leadership, încredere, dinamism.

O recunoaștere în premieră în cadrului programului Superbrands este acordată organizațiilor neguvernamentale, cu un impact important la nivelul sectorului privat, prin performanțele înregistrate în a susține dezvoltarea talentelor, aici evidențiindu- se reputata organizație Junior Achievement, care se implică activ în dezvoltarea educației în afaceri  în România, de 25 de ani.

Cartea Superbrands 2017

 Lista completă a brandurilor cu statut de Superbrand în România pentru programul curent va fi publicată în cartea Superbrands pentru România, ediția 2017. Referință pentru dezvoltarea culturii de branding în România, Cartea Superbrands este o culegere de modele de succes  a 30 dintre cele mai valoroase branduri Business și Consumer din piață. Aceasta va fi lansată în cadrul Galei Superbrands, care va avea loc la începutul anului 2018. Cărțile Superbrands sunt produse în peste 81 de țãri de pe toate continentele și prezintã modele de succes în branding, în susținerea dezvoltării economice și mediului de afaceri de pe patru continente, devenind manuale de referință pentru companii, specialiști în marketing și comunicare, alte audiențe specializate din întreaga lume.

Despre studiul realizat la nivelul consumatorilor în cadrul ediției Consumer Superbrands 2017:  Lista brandurilor eligibile pentru statutul de Superbrand a fost obținută în baza metodologiei internaționale Superbrands care cuprinde două etape importante. În prima etapă, Consiliul Superbrands, alcătuit din 30 de specialiști în management, marketing, comunicare și branding, a asigurat selecția calitativă a listei de branduri, evaluând 1,223 de branduri din 52 de categorii. Criteriile luate în considerare în procesul de selecție au fost reputație, încredere, calitate și diferențiere pe piață. În urma acestei selecții, 653 de branduri calificate au fost incluse în cercetarea de piață, realizată de către Superbrands România cu sprijinul Ipsos, pe un eșantion reprezentativ de 1.501 de consumatori români, la nivel urban. Rezultatele finale ale cercetării reflectă opțiunile consumatorilor români pentru cele 370 de branduri eligibile pentru statutul de Superbrand pe piața din România.

Despre BDR Associates și Superbrands România

Agenția de comunicare strategică și relații publice BDR Associates-Communication Group a adus programele Superbrands în România, deschizând în pionierat absolut drumul pentru valorizarea brandurilor și a brandingului în piața locală. Începand din 2005, agenția a dezvoltat 5 ediții Consumer Superbrands (2006, 2010, 2012, 2014, 2015) și două ediții Business Superbrands (2007 şi 2008) care au oferit statut de Superbrand unui număr de peste 250 de companii, precum și peste 275 de modele de succes în branding şi comunicare, publicate în cărțile Superbrands pentru România. Consiliile Superbrands în România au reunit peste  150 de specialiști și profesioniști în management, marketing, comunicare, branding și alte domenii care au adus o contribuție valoroasă și decisivă analizând anual, peste 2000 de branduri din care doar aproximativ 15 % primesc statutul de Superbrand. Mai multe informații despre programul Superbrands România și despre BDR Associates sunt disponibile pe http://www.superbrands.com/ro

Organizaţia Superbrands operează în peste 100 de țări ale lumii, stimulând în mod proactiv, de peste 20 ani, dezvoltarea piețelor locale prin programe specializate de branding și prin publicarea volumelor Superbrands care omagiază reputația brandurior, precum și industria comunicării din fiecare țară în cadrul programelor specializate precum: Consumer Superbrands, Business Superbrands, Cool Brands, e-Brands, Sports Brands, Luxury Brands și altele.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul