Îţi plăteşti contabilul doar să îţi spună ce ai de plată la stat?

05 septembrie 2013

El poate mai mult, te poate păzi de fraudele interne şi te poate ajuta să-ţi gestionezi eficient banii!

Astăzi, când toată lumea este pe fugă, ne concentrăm timpul pe activităţile care ne aduc profit imediat şi mai puţin pe activităţile care ne-ar uşura considerabil munca şi ne-ar creşte eficienţa.

Îţi plăteşti contabilul doar să îţi spună ce ai de plată la stat?

Transformă-ţi contabilul într-un supervizor

Ne-am obişnuit cu contabilul nostru, să realizeze numeroase sarcini care de multe ori reprezintă doar rutină. Contabilul tău ar putea să se transforme, cu aplicatia în cloud expertAccounts.com, într-un Director Economic.

Pe scurt, în loc să înregistreze documente, contabilul tău va elimina fraudele interne prin supervizarea operatorilor din sistemul informatic, va face audit intern şi control financiar,

se va ocupa de fiscalitate, de managementul riscului, al creditului şi a trezoreriei.

Vânzările sunt aparent în regulă!

Câteodată unii operatori mai "uită" să înregistreze intrarea unui produs si te trezeşti la final de lună când tragi linie sa constaţi că toată lumea este supărată şi nu înţelegi ce s-a întâmplat?!? Spre exemplu, agenţii nu ştiu în timp real ce marfă este pe stoc, contabilul se enervează că nu poate verifica în timp util o factură, iar unii vânzători de la punctele de lucru din ţară uită să trimită câte o factură. Scenariul nu este rupt de realitate, şi până la urmă pentru a deţine controlul ajungem la concluzia că trebuie să apelăm la un proverb nemţesc "ai incredere, însă verifică!".

În plus, dacă foloseşti doar un simplu program "clasic" de gestiune şi facturare, ai toate şansele ca un angajat sa deţină controlul afacerii tale. Cum? Prin gestionarea relaţiilor cu clienţii (oferte de preturi, negocieri etc.) în diverse fişiere excel sau caiete sau agende numai de el ştiute. Practic afacerea ta poate depinde de un angajat.

Ce putem face?

În loc să faci facturile în programul tău de facturare şi să le trimiţi contabilului să le introducă în programul lui de contabilitate, e mai eficient să lucraţi toţi online, în acelaşi sistem, fiecare în zona în care are acces.

Utilizând platforma cloud computing ERP, contabilul dar şi tu ca şi administrator, redobândiţi controlul! Operaţiunile se fac într-un singur loc, centralizat, în care au acces şi colaborează toţi angajaţii companiei, indiferent că sunt pe teren, lucrează la punctul de lucru din Constanţa, din Bucureşti, din Oradea etc. De asemenea, accesul angajaţilor în aplicaţia cloud poate fi limitată de catre contabil sau administrator. Dacă discutăm despre un operator care emite un aviz, sau despre un agent care se află pe teren şi ia o comandă pe tabletă, toţi operează în aplicaţia cloud expertAccounts.com.

Operatorul nu trebuie să aibă cunoştinte contabile, trebuie doar să introducă ceea ce vede pe factură sau alte documente, iar expertAccounts.com va introduce corespunzător documentele în contabilitate pe baza machetelor configurate sau aprobate de contabilul tău. Astfel, operatorii nu mai pot motiva că "au greşit". Dacă contabilul este nesigur de o anumită înregistrare poate cere angajatului să-i ataşeze la înregistrare factura scanată!

În plus, expertAccounts.com nu este un simplu program de facturare şi contabilitate, el este un ERP care integrează toate informaţiile de business ale afacerii: stocurile, comenzile, negocierile de preţ cu furnizorii şi clienţii, cataloagele de preţuri şi promoţii.

Cu expertAccounts.com poţi integra un magazin online cu magazinele fizice din centre comerciale (cu POS online sau offline), cu depozitele de distribuţie şi cu agenţii care iau comenzi pe teren.

Expert Software Euro SRL

Expert Software este un grup international de firme specializate in aplicatii pentru business (ERP), fondat in 1996 in Oradea, Romania. Avem birouri in Romania si Malaysia si peste 1500 de utilizatori din toate domeniile de activitate. ExpertAccounts.com este platforma de cloud computing ERP operata de noi din 2010 in Romania, Malaysia si Singapor...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward

Șase din zece businessuri au suferit o breșă de securitate în ultimii trei ani

Circa șase din zece companii au suferit o breșă de securitate informatică în ultimii trei ani, iar o treime dintre specialiștii în securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun că e foarte probabil să fie victime fără să știe asta, arată un studiu global al Bitdefender. Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente în primele șase luni din 2019 e...

Citește tot arrow_forward