La nivel european, unul din opt utilizatori a rămas fără telefon sau tabletă

07 Feb 2014

Potrivit studiului „Kaspersky Consumer Security Risks”, realizat de B2B International și Kaspersky Lab în 2013, peste 12% dintre utilizatorii din Europa s-au confruntat cu pierderea, furtul sau distrugerea unui dispozitiv digital portabil - laptop, smartphone sau tabletă - în ultimele 12 luni. Însă, utilizatorii nu rămân numai fără dispozitive, ci pierd totodată informaţii

La nivel european, unul din opt utilizatori a rămas fără telefon sau tabletă

Potrivit studiului „Kaspersky Consumer Security Risks”, realizat de B2B International și Kaspersky Lab în 2013, peste 12% dintre utilizatorii din Europa s-au confruntat cu pierderea, furtul sau distrugerea unui dispozitiv digital portabil - laptop, smartphone sau tabletă - în ultimele 12 luni. Însă, utilizatorii nu rămân numai fără dispozitive, ci pierd totodată informaţii personale valoroase.

Laptop-urile, smartphone-urile și tabletele au devenit o parte de neînlocuit a vieții de zi cu zi - la serviciu, în timpul liber, sau atunci când socializăm cu prietenii sau cu familia. Dar ce se întâmplă dacă un laptop, un smartphone sau o tabletă se pierde, este furat sau distrus? Ce se întâmplă cu toate acele fotografii din vacanţă, înregistrări video cu primii pași ai copilului, corespondența cu prietenii vechi și parolele pentru site-urile de socializare, de plăţi online, pentru conturile de online banking și conturile de e-mail? 

Potrivit studiului, dispozitivele mobile sunt pierdute, furate sau deteriorate în mod regulat: peste 12%  dintre respondenţii din Europa au raportat cel puțin una din aceste probleme anul trecut. O privire mai atentă arată că 8% dintre dispozitivele utilizatorilor au fost iremediabil deteriorate, 2% dintre acestea au fost pierdute și 3% au fost furate. Aceste date confirmă faptul că pierderea sau furtul unui dispozitiv mobil este o problemă frecventă.

Potrivit sondajului, pe dispozitivele mobile sunt stocate următoarele tipuri de date:

Cu alte cuvinte, utilizatorii stochează o varietate de informații pe dispozitivele lor mobile, iar valoarea acestora o depăşeşte de multe ori pe cea a dispozitivului în sine.

În cazul în care informaţiile cu caracter confidenţial ajung pe mâinile infractorilor, consecințele pot fi dezastruoase: informații ale companiei ar putea fi făcute publice; conturile de pe rețelele sociale, conturile de e-mail și de online banking ar putea fi compromise.

Din fericire, există o modalitate sigură și convenabilă pentru a reduce semnificativ riscul unor astfel de situaţii. Kaspersky Internet Security for Android este o soluție dezvoltată pentru a proteja cea mai populară platformă mobilă din lume. Pe lângă tehnologiile avansate, care detectează și blochează amenințările cibernetice, software-ul include, de asemenea, o serie de funcții menite să împiedice accesul infractorilor la datele importante ale utilizatorului. Soluţia de securitate poate chiar ajuta utilizatorul să îşi găsească și să îşi recupereze dispozitivul pierdut sau furat:

Toate funcţiile de operare de la distanță sunt accesibile prin intermediul sistemului Anti-Theft Web Management, un centru de control simplu de utilizat, bazat pe web, care permite proprietarului să acceseze dispozitivul pierdut de pe un computer sau de pe alte dispozitive mobile. Din păcate, nu este întotdeauna posibil ca dispozitivul furat sau pierdut să fie recuperat – alături de informațiile stocate pe el. Însă, Kaspersky Internet Security for Android se poate asigura că informațiile personale valoroase nu vor ajunge în mâinile infractorilor cibernetici.

Kaspersky Internet Security for Android este disponibil pe site-ul oficial Kaspersky Lab, pe Google Play și ca parte a pachetului Kaspersky Internet Security – Multi-Device, o soluție de securitate concepută pentru a proteja toate dispozitivele unui utilizator.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul