Modelul 70:20:10, strategia de instruire a unei companii de succes

15 Jul 2016

Serviciul de instruire a angajaților, Cloud Learning, dezvoltat de SIVECO România, sprijină managerii și specialiștii HR pe parcursul întregului proces de instruire din cadrul oricărei organizații

Modelul 70:20:10, strategia de instruire a unei companii de succes

Serviciul de instruire a angajaților, Cloud Learning, dezvoltat de SIVECO România, sprijină managerii și specialiștii HR pe parcursul întregului proces de instruire din cadrul oricărei organizații

În ultimii ani, modelul de instruire 70:20:10 a atras atenția unui număr tot mai mare de companii din întreaga lume. Cele care au integrat deja acest concept în strategia lor de instruire a angajaților declară că modelul funcționează și că este cât se poate de aplicabil.

Modelul 70:20:10 are la bază un concept intuitiv, și anume că oamenii învață în proporție de 70% din ceea ce experimentează, 20% prin expunerea socială și doar 10% din educația formală. Mai exact, mare parte din ce învățăm este din ceea ce realizăm în mod practic prin munca de zi cu zi, apoi prin interacțiunile sociale cu colegii, clienții sau partenerii noștri de business și abia o mică parte prin cursurile pe care le urmăm.

Serviciul de instruire a angajaților, Cloud Learning, oferit de SIVECO România, este în acord cu modelul 70:20:10 și vine în sprijinul managerilor și specialiștilor HR, pe tot parcursul procesului de instruire. Astfel, serviciul le permite acestora o excelentă planificare a instruirii, realizarea de cursuri adaptate cerințelor companei lor și evaluarea competențelor dobândite de angajați, precum și o evidență inteligentă a întregului proces.

“Cloud Learning se integrează perfect în strategia blended learning a unei companii. Serviciul oferă suport pentru învățarea experimentală prin asigurarea managementului și planificării instruirii “on-the-job” (cei 70%), suport pentru învățarea prin expunere socială și prin colaborare prin intermediul forumurilor și wiki-urilor (cei 20%) și suport pentru instruirea clasică, online sau blended (cei 10%), inclusiv un pachet de cursuri incluse în abonament”, spune Viorel Jigman, manager al departamentului AeL din cadrul SIVECO România.

Instruirea de tip blended learning presupune că angajații pot parcurge în cadrul platformei online o serie de cursuri, urmând ca apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică.

Cloud Learning oferă facilități precum instruire sincronă sau la distanță, evaluarea cunoștințelor angajaților, colaborare, monitorizare și raportare a instruirii. Mai mult, serviciul oferă gratuit abonaților și o serie de cursuri ce abordează subiecte generale cum ar fi prevenirea și stingerea incendiilor, sănătate și securitate în muncă, managementul timpului, lucrul în echipă, management de proiect, managementul resurselor umane, comunicare interpersonală sau marketing.

Modelul 70:20:10 simplifică foarte mult lucrurile în privința nevoii de instruire la nivelul unei companii. Mai exact, organizațiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe crearea unui mediu de lucru colaborativ, pe facilitarea unei comunicări informale permanente între colegi, precum și pe facilitarea transferului de cunoștințe între angajați. În plus, un serviciu online, precum Cloud Learning, oferă companiilor o viziune simplificată a instruirii, bazată pe principii practice, instrumente online pentru instruire și management al cunoștințelor angajaților.

Pentru detalii despre serviciul Cloud Learning, pachetul de cursuri incluse și prețurile abonamentelor puteți accesa www.cloudlearning.ro sau ne puteți scrie la adresa [email protected].

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul