MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

01 Jun 2016

15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni de muncă intensă în fața comunității tech.

MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni de muncă intensă în fața comunității tech. Acestea au urcat pe scenă în fața unei audiențe de peste 500 de persoane: investitori, antreprenori, profesioniști din industrie, jurnaliști, potențiali parteneri și lideri ai comunității din regiune. Două dintre echipe, ReFlex și Urby, au ridicat deja o primă rundă de finanțare în timpul programului, alte trei sunt în negocieri avansate, iar Scooterson a fost acceptat în acceleratorul Enchant din Singapore.

MVP Academy Demo Day a marcat finalul celei de-a treia ediții a programului de accelerare dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul partenerilor Telekom România, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz. Evenimentul a fost deschis de Florin Talpeș, Co-Fondator și Președinte Bitdefender, care a vorbit despre rolul pe care îl joacă inovația în dezvoltarea ecosistemului tech local și regional, într-o discuție moderată de Adrian Seceleanu, Editor Business Hi-Tech, Ziarul Financiar.

Pe scenă a urcat și Robert Knapp, Co-Fondator și CEO al CyberGhost VPN, antreprenor originar din Germania, care a ales să își deschidă propria companie aici. Robert Knapp a vorbit despre fericire și succes în România, punctând avantajele pe care startup-urile tech le au aici, printre care costurile și taxele reduse care favorizează dezvoltarea accelerată a statup-urilor, precum și disponibilitatea resurselor umane inteligente, motivate și fără teamă de schimbare.

15 startup-uri cu potențial global au urcat pe scenă pentru a prezenta audienței produsele la care lucrează, precum și progresul înregistrat pe parcursul programului. Echipele care au prezentat în cadrul MVP Academy Demo Day sunt:

  1. Bunch: Aplicație mobilă care ajută organizatorii de evenimente să ofere participanților o experiență de networking excelentă.
  2. CheckMobi: Serviciu care combină SMS, VoIP și metode inovative pentru apeluri pierdute pentru a verifica numerele de telefon cu ușurință, la un preț rezonabil.
  3. EnergySolaris: Tehnologie care folosește energia solară pentru a încălzi, ventila și răci clădirile, economisind energie și purificând aerul din interior.
  4. FishPointer: Platformă web și mobile unde comunitatea de pescari poate promova și discuta despre noi destinații de pescuit.
  5. Grobyk: Platformă care transformă experiența creatorilor de conținut, oferindu-le acestora oportunitatea de a adăuga fluxurile de informație pe care le urmăresc într-un singur loc.
  6. InkyDeals: Website cu oferte zilnice unde freelancerii și companiile mici pot găsi resurse digitale la prețuri excelente.
  7. Listplorer: Platformă socială mobilă unde utilizatorii pot crea, distribui, colabora și căuta liste personalizate de recomandări.
  8. LiveTickets: Platformă care ajută utilizatorii să personalizeze sistemele de vânzare de bilete online și să vândă astfel mai simplu și mai ușor.
  9. ReFlex: Set de senzori de mișcare care monitorizează cei mai importanți indicatori din kinetoterapie, ajutând pacienții să se recupereze mai rapid și oferind posibilitatea de a face recuperarea finală acasă, sub îndrumarea kinetoterapeutului.
  10. Scooterson: Primul scuter electric inteligent din lume care folosește date și resurse în cloud pentru a maximiza eficiența energetică și siguranța în utilizare.
  11. Silometer: Platformă care ajută proprietarii de silozuri să își monitorizeze online recolta printr-un sistem automatizat.
  12. TinTag: Platformă care ajută producătorii să integreze tehnologii de tracking în produsele lor.
  13. TypingDNA: Soluții online de securitate bazate pe modalitatea în care oamenii tastează (identificare biometrică) care ajută la prevenirea mai multor tipuri de fraude online.
  14. Urby: Aplicație mobilă care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a crea o listă de recomandări zilnice pentru individul urban care trăiește cu stil în orașul său.
  15. Woogie: Dispozitiv hardware cu activare vocală dezvoltat pentru a fi un asistent personal după școală și un prieten de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Pentru TypingDNA experiența MVP Academy a fost transformatoare. Am intrat în proiect cu o aplicație inovativă din punct de vedere tehnologic, dar fără un model de business concret. Am trecut în mai puțin de o lună de câteva ori prin ciclul "eșec, succes", zeci de întâlniri unu la unu și multe discuții aprinse. Viteza cu care se întâmplă lucrurile odată ce intri într-un astfel de program este incredibilă, iar la final încrederea ta este fie zero, fie maximă.”, a declarat Raul Popa, fondator și CEO TypingDNA, startup care a câștigat recent hub:raum Warp, program organizat în Cracovia de Deutsche Telekom.

Invitat special al MVP Academy Demo Day, Mike Butcher, Senior Editor TechCrunch Europe, a vorbit în încheierea evenimentului despre dezvoltarea ecosistemului tech din România, așa cum este ea percepută din Londra. Mike a venit pentru prima oară în România în 2010 pentru a participa la How to Web Conference 2010 și a avut ocazia să observe progresul realizat în ultimii ani.

La final, Daniel Dragomir, CEO al How to Web și TechHub Bucharest, a invitat întreaga echipă pe scenă pentru a oferi partenerilor programului, în semn de recunoștintă, distincții simbolice pentru implicarea activă în dezvoltarea ecosistemului tech din România.

Cea de a treia ediție a programului de accelerare MVP Academy nu ar fi putut fi organizată fără implicarea unui număr foarte mare de oameni dornici să ajute startup-urile tech cu potențial să se dezvolte mai rapid. Le mulțumim pe această cale partenerilor noștri, mentorilor, susținătorilor, și nu în ultimul rând, echipei care a lucrat neobosit timp de două luni pentru a face lucrurile să se întâmple.”, a declarat Daniel Dragomir, CEO al How to Web și TechHub Bucharest.

Cea de a treia ediție a programului de accelerare MVP Academy a fost dezvoltată în parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz. Vizibilitatea programului este asigurată de Academia Catavencu, Crunchbase, Ctrl-D, Digjitale, Europa FM, Geektime, Goal Europe, Incont.ro, IT, Dogadjaji, IQAds, Lumea SEO PPC, Market Watch, Newtrend, Refresh.ro, Romania Insider, Romania liberă, Softlead, Startup Café, Start-up.ro, The trends, Times New Roman, Today Software Magazine, Trade Ads Analyzer, UIeMagazine, Wall-Street, Yoda, zOltan77.com, Zona IT, 150sec.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul