Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

14 decembrie 2015

Furnizorul de securitate IT publica patru previziuni despre infractionalitatea cibernetica de anul viitor. Programele malware preinstalate pe smartphone-uri si atacurile cibernetice asupra automobilor au tinut prima pagina a ziarelor in 2015. Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infractionalitatii informatice in acest an (sursa: Bitkom). 

Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

 

Furnizorul de securitate IT publica patru previziuni despre infractionalitatea cibernetica de anul viitor.

Programele malware preinstalate pe smartphone-uri si atacurile cibernetice asupra automobilor au tinut prima pagina a ziarelor in 2015. Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infractionalitatii informatice in acest an (sursa: Bitkom). In 2016, interconectivitatea in crestere ramane o problema la moda. Companiile vor continua sa digitalizeze procesele de productie, iar utilizatorii privati vor conecta mai multe dispozitive dintre care multe pot fi controlate prin intermediul Internetului sau prin aplicatii. Cu toate acestea, in multe cazuri, implicatiile de securitate nu sunt luate in serios. Infractorii cibernetici sunt constienti de aceste evolutii si vor fi in cautarea mai multor obiective de atac si posibilitati de manipulare in acest domeniu, in 2016. Expertii G Data in securitatea datelor au facut patru previziuni pentru anul urmator.

„Nu numai companiile si autoritatile isi digitalizeaza procesele - infractorii o fac si ei. Comertul de droguri la nivel mondial nu mai are loc la colt de strada, ci in magazine ilegale, dedicate, pe Internet. Chiar si armele pot fi comandate la un simplu clic. Aceaste activitatati vor continua sa creasca in 2016, deoarece tranzactionarea prin Internet este mai putin riscanta pentru infractori.”

Eddy Willems, G DATA Security Evangelist

Previziunile de securitate IT pentru 2016

Cresterea digitalizarii activitatii infractionale

Limitele infractionalitatii vor disparea. Droguri, arme, carti de identitate sau identitati complete pot fi comandate in magazine ilegale, cu doar un singur clic. Activitatile infractionale sunt intr-o mare crestere in acest domeniu de pe Internet.

Internet of Things in obiectivul infractorilor cibernetici

Automobile, benzi de fitness si retele atacate: Internet of Things devine din ce in ce mai popular, atat acasa, cat si la locul de munca. Infractorii isi vor consolida activitatile in acest domeniu în 2016 si vor fi, in mod special, in căutarea unor brese de securitate pentru a se infiltra in retele companiilor. Prin urmare, Internetul Obiectelor va deveni "Internetul Amenintarilor".

Cyber Crime as a Service (CAAS)

Forumuri ilegale ofera o gama larga de kituri exploit si alte tipuri de malware. Expertii G Data in securitate se asteapta ca din ce in ce mai mult infractorii cibernetici sa isi ofere serviciile in mod direct ca "Cyber Crime as a Service", atacand companii, autoritati sau persoane fizice in functie de dorintele clientilor lor.

Retelele wireless gratuite atrag infractorii cibernetici 

Tot mai multe spatii si cladiri publice, cum ar fi aeroporturi, gari sau centre comerciale, sunt echipate cu hotspot-uri wireless gratuite. Infractorii cibernetici vor profita de asta in anul urmator pentru a capta datele utilizatorilor increzatori.

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward