Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

14 Dec 2015

Furnizorul de securitate IT publica patru previziuni despre infractionalitatea cibernetica de anul viitor. Programele malware preinstalate pe smartphone-uri si atacurile cibernetice asupra automobilor au tinut prima pagina a ziarelor in 2015. Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infractionalitatii informatice in acest an (sursa: Bitkom). 

Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

 

Furnizorul de securitate IT publica patru previziuni despre infractionalitatea cibernetica de anul viitor.

Programele malware preinstalate pe smartphone-uri si atacurile cibernetice asupra automobilor au tinut prima pagina a ziarelor in 2015. Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infractionalitatii informatice in acest an (sursa: Bitkom). In 2016, interconectivitatea in crestere ramane o problema la moda. Companiile vor continua sa digitalizeze procesele de productie, iar utilizatorii privati vor conecta mai multe dispozitive dintre care multe pot fi controlate prin intermediul Internetului sau prin aplicatii. Cu toate acestea, in multe cazuri, implicatiile de securitate nu sunt luate in serios. Infractorii cibernetici sunt constienti de aceste evolutii si vor fi in cautarea mai multor obiective de atac si posibilitati de manipulare in acest domeniu, in 2016. Expertii G Data in securitatea datelor au facut patru previziuni pentru anul urmator.

„Nu numai companiile si autoritatile isi digitalizeaza procesele - infractorii o fac si ei. Comertul de droguri la nivel mondial nu mai are loc la colt de strada, ci in magazine ilegale, dedicate, pe Internet. Chiar si armele pot fi comandate la un simplu clic. Aceaste activitatati vor continua sa creasca in 2016, deoarece tranzactionarea prin Internet este mai putin riscanta pentru infractori.”

Eddy Willems, G DATA Security Evangelist

Previziunile de securitate IT pentru 2016

Cresterea digitalizarii activitatii infractionale

Limitele infractionalitatii vor disparea. Droguri, arme, carti de identitate sau identitati complete pot fi comandate in magazine ilegale, cu doar un singur clic. Activitatile infractionale sunt intr-o mare crestere in acest domeniu de pe Internet.

Internet of Things in obiectivul infractorilor cibernetici

Automobile, benzi de fitness si retele atacate: Internet of Things devine din ce in ce mai popular, atat acasa, cat si la locul de munca. Infractorii isi vor consolida activitatile in acest domeniu în 2016 si vor fi, in mod special, in căutarea unor brese de securitate pentru a se infiltra in retele companiilor. Prin urmare, Internetul Obiectelor va deveni "Internetul Amenintarilor".

Cyber Crime as a Service (CAAS)

Forumuri ilegale ofera o gama larga de kituri exploit si alte tipuri de malware. Expertii G Data in securitate se asteapta ca din ce in ce mai mult infractorii cibernetici sa isi ofere serviciile in mod direct ca "Cyber Crime as a Service", atacand companii, autoritati sau persoane fizice in functie de dorintele clientilor lor.

Retelele wireless gratuite atrag infractorii cibernetici 

Tot mai multe spatii si cladiri publice, cum ar fi aeroporturi, gari sau centre comerciale, sunt echipate cu hotspot-uri wireless gratuite. Infractorii cibernetici vor profita de asta in anul urmator pentru a capta datele utilizatorilor increzatori.

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume. 

Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite. 

Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.

G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany. G DATA este primul si singurul furnizor de solutii antivirus care face parte din Microsoft Cloud Germany - cu o arhitectura de securitate special conceputa pentru Azure. Datele sensibile ale clientilor si partenerilor nostri sunt stocate in conditii de siguranta conform legilor stricte din Germania, referitoare la confidentialitatea datelor.

Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul