Sipa Engineering România își planifică producția mai ușor și mai rapid cu soluția APS Sipa Engineering

29 Jun 2017

Cu afaceri de peste 33 milioane de lei, Sipa Engineering România își planifică activitatea de producție cu soluția APS de la Senior Software. Compania a decis să implementeze acest sistem pentru a automatiza procesul de planificare a producției și pentru a răspunde mai repede cerințelor clienților.

Sipa Engineering România își planifică producția mai ușor și mai rapid cu soluția APS Sipa Engineering

Cu afaceri de peste 33 milioane de lei, Sipa Engineering România își planifică activitatea de producție cu soluția APS de la Senior Software. Compania a decis să implementeze acest sistem pentru a automatiza procesul de planificare a producției și pentru a răspunde mai repede cerințelor clienților.

Fondată în 2005, Sipa Engineering România oferă soluții complete de ambalare pentru clienți din întreaga lume și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 33 milioane de lei în 2016. Compania este membră a grupului internațional Zoppas Industries ce are peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de tehnologii de îmbuteliere și ambalare.

Creșterea numărului de clienți și, implicit, a volumului de comenzi a făcut ca planificarea activităților de producție să fie din ce în ce mai complicată și greu de realizat manual, în Excel. Astfel, reprezentanții Sipa Engineering România au decis implementarea soluției APS (planificare și optimizare producție) de la Senior Software pentru a reduce timpul investit în planificarea producției și pentru a răspunde mai rapid cererilor clienților.

Soluția de planificare a producției de la Senior Software este exact acel instrument de care aveam nevoie și care se pliază nevoilor noastre. Sistemul ne permite să alocăm automat comenzile de producție pe utilaje, ne oferă posibilitatea să testăm diferite scenarii de producție pe care le putem modifica în timp real și ne ajută să obținem rapoartele automat.” a declarat domnul Daniel Negoiță - Business Manager - Production Unit în cadrul Sipa Engineering România.

Odată cu implementarea soluției de organizare a producției, reprezentanții Sipa Engineering România beneficiază de o planificare automată a activității pentru perioade specifice, ce îi ajută să economisească timp și le permite să sincronizeze achizițiile de materii prime cu producția efectivă.

Această planificare este generată sub forma unei diagrame Gantt asupra căreia se pot face modificări în timp real, prin drag&drop, și care oferă o imagine de ansamblu asupra: comenzilor în lucru, a capacității de producție, a modului de folosire a resurselor, a pașilor aferenți fiecărei operațiuni și a timpului necesar finalizării acestora.

Un alt beneficiu pentru echipa Sipa Engineering România este posibilitatea de a realiza analize de tip “what-if” pentru a testa diferite planuri de producție, astfel încât să le poată alege pe cele mai eficiente. Soluția de planificare a producției oferă astfel, instrumente de analiză a problemelor și de testare a scenariilor alternative pentru rezolvarea acestora.

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 500 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în 5 locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), cu o echipă formată din circa 200 de angajați.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul