SIVECO România participă în proiectul de cercetare MASIM - "Sistem aerian multi agent cu staţie de sol portabilă pentru managementul informaţiilor", coordonat de Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă Braşov

08 Aug 2017

Obiectivul proiectului MASIM este de a oferi suport decizional în situații de criză, la diferite niveluri ierarhice

SIVECO România participă în proiectul de cercetare MASIM - "Sistem aerian multi agent cu staţie de sol portabilă pentru managementul informaţiilor", coordonat de Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă Braşov

SIVECO România este partener în proiectul de cercetare MASIM - „Sistem aerian multi agent cu staţie de sol portabilă pentru managementul informaţiilor”, coordonat de Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" Braşov.

Proiectul a avut în vedere colectarea, rafinarea, gestiunea şi partajarea informaţiei spaţiale din zone de interes cu ajutorul unui sistem multi-agent de platforme aeriene miniaturizate, coordonate printr- o staţie de sol portabilă.

MASIM oferă o soluție de suport decizional şi coordonare multi-agent în timp real, modulară, flexibilă şi scalabilă, uşor de utilizat de către managerii de criză de la diferite niveluri ierarhice.

Tehnologia inovativă utilizată se bazează pe progresele semnificative acumulate în dezvoltarea autopiloţilor şi senzorilor de bord, care pot fi miniaturizaţi la nivele de performanţă deosebită și pot înlocui cu succes sistemele clasice (aeronave sau UAV-uri).

MASIM permite îndeplinirea unor misiuni noi, specifice zonelor aglomerate periculoase, în care mijloacele clasice nu sunt suficient de performante sau au costuri prohibitive.

Totodată, MASIM răspunde cerinţei actuale a utilizatorilor finali referitoare la exploatarea eficientă a acestui tip de platformă de către operatori cu un nivel mediu de pregătire, la costuri reduse.

Participarea SIVECO România în cadrul proiectului reflectă experiența companiei în elaborarea de platforme IT și soluţii portal.

Totodată, răspunde interesului său de extindere a expertizei în dezvoltarea de modele experimentale în domeniul materialelor, proceselor şi soluţiilor inovative.

Astfel, soluţia informatică propusă în cadrul proiectului vizează elaborarea unui model experimental de tip platformă IT, implementarea și optimizarea unei arii de supraveghere şi a reţelei de echipamente necesare în acţiunea de survol.

Activitatea desfășurată în cadrul proiectului MASIM a fost prezentată în cadrul a numeroase evenimente internaționale:

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul