SoftOne: IMM-urile romanesti acum invata alfabetul solutiilor IT pentru business, solutiile de tip Cloud sunt urmatoarea etapa

21 Jul 2014

Intreprinderile mici si mijlocii autohtone investesc in prezent pana la 5% din cifra lor de afaceri in solutii IT pentru afaceri, cum sunt cele de tip ERP si CRM, suma care va creste cu peste  35% in urmatorii cinci ani.

SoftOne: IMM-urile romanesti acum invata alfabetul solutiilor IT pentru business, solutiile de tip Cloud sunt urmatoarea etapa

Intreprinderile mici si mijlocii autohtone investesc in prezent pana la 5% din cifra lor de afaceri in solutii IT pentru afaceri, cum sunt cele de tip ERP si CRM, suma care va creste cu peste  35% in urmatorii cinci ani. Aceasta tendinta de crestere arata un interes din ce in ce mai mare al IMM-urilor pentru IT, pe masura ce devin constiente ca solutiile software le pot asigura avantajul competitiv necesar in conditii dificile de piata, estimeaza reprezentantii SoftOne Romania.

De ce este totusi o diferenta intre marile companii, care folosesc pe scara larga solutiile software pentru afaceri si cunosc foarte bine domeniul, si IMM-urile autohtone? Motivul a fost dictat, multa vreme, de puterea intreprinderilor mici si mijlocii, care nu isi permiteau sa investeasca bani, timp si resurse in astfel de solutii. Intre timp, dezvoltatorii si furnizorii de IT au facut si ei un pas inainte si, concomitent cu actualizari ale solutiilor, au inceput sa renunte la modelul de business bazat pe licente, indreptandu-se catre un model care are la baza abonamentul lunar, mai la indemana companiilor mai mici, si catre platforme mai accesibile, cum sunt cele de tip Cloud.

“IMM-urile romanesti sunt in plin proces de educare in ceea ce priveste, de exemplu, modul in care o solutie ERP poate ajuta o companie sa creasca si sa aiba succes. Suntem bucurosi sa vedem o imbunatatire din acest punct de vedere de cand ne-am lansat operatiunile aici. Companiile mici si mijlocii au inceput sa investeasca in solutii care le pot asigura eficienta si dinamism, precum si costuri reduse. In acest context, o solutie ERP instalata pe o platforma Cloud devine esentiala.”, a afirmat Liviu Buligan, Executive Manager SoftOne Romania.

Instalarea unei solutii de business pe o platforma de tip Cloud are urmatoarele avantaje: o investitie totala mai mica, flexibilitate (poti alege functiile dorite), costuri reduse (platesti pentru ce si cat folosesti), implementare rapida, securitate, mobilitate (poate fi accesata de oriunde este accesibila o retea Wi-Fi, pe orice dispozitiv care are instalat un browser web). In comparatie cu Romania, unde instalarile in Cloud pentru IMM-uri sunt inca putine, tendinta in regiune este ca solutiile pentru business, cum sunt cele de tip ERP, de exemplu, sa fie prezentate exclusiv ca necesitand o instalare in Cloud.

La nivel regional, SoftOne Technologies a raportat o crestere de 300% a numarului de instalari in Cloud in primele cinci luni din 2014, in comparatie cu aceeasi perioada din 2013, ajungand la peste 1.000 de instalari de acest tip. Dintr-un numar total de 12.000 de instalari, 40% sunt pe baza de abonament, dintre care 25% sunt in Cloud, si 60% presupun licente. In ceea ce priveste clientii companiei, 15% ii reprezinta firmele cu 1-10 angajati, 40% cele cu 11-100 angajati, 25% cu 101-500 angajati si 20% companiile cu peste 500 de angajati, in domenii precum distributie, productie, servicii, inginerie, retail, ospitalitate etc.

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiara uneia dintre cele mai dinamice companii din Sud-Estul Europei și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și are birou și în Salonic. SoftOne Technologies este Microsoft Gold Certified Partner.

SoftOne România are o mare importanță strategică pentru SoftOne Technologies, reprezentând centrul regional pentru extinderea companiei în Europa Centrală și de Est.

Astazi, soluțiile și aplicațiile Soft1 sunt folosite cu succes de peste 12.000 de companii din diverse piețe internaționale (în special Europa), și sunt promovate și distribuite de o vastă rețea de parteneri (peste 300).

Printre clienții actuali ai SoftOne se numără: JTI, Alpha Bank, Deloitte, Danone, iar în România: Oscar Downstream, Ernst & Young, Secpral Pro, Onedia Distribution, Dablerom, Cosmos Mobile și Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

SoftOne este unul dintre primii furnizori de software care și-a oferit ERP-ul ca și serviciu in Cloud. Compania a fost premiată de Microsoft în cadrul competiției globale pentru noi tehnologii Partner Contest 2011, pentru soluția Soft1 ERP, oferită pe platforma Microsoft Windows Azure.

 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul