Studiu Kaspersky Lab: Potrivit părinților, 12% dintre minori sunt dependenți de Internet

25 Apr 2018

Riscurile asociate creșterii copiilor într-o lume digitală le dau părinților motive de îngrijorare în legătură cu timpul pe care aceștia îl petrec online. Prin urmare, o treime dintre părinți limitează timpul petrecut de copii pe Internet, pentru a-i proteja de pericole. Sunt, însă, și alte măsuri pe care părinții le pot lua pentru a reduce riscurile și a-i ajuta pe cei mici să profite la maximum de lucrurile pozitive pe care lumea digitală le are de oferit.

Studiu Kaspersky Lab: Potrivit părinților, 12% dintre minori sunt dependenți de Internet

Preferința pentru interacțiunile pe Internet a tinerei generații îi determină pe o treime (33%) dintre părinți să se îngrijoreze în legătură cu dependența de Internet. Această temere este accentuată de cifrele furnizate de Kaspersky Lab și B2B International, care au aflat că, potrivit părinților, un minor din 10 (12%) este dependent de Internet. Pe lângă temerea că ar putea să vadă conținut nepotrivit sau explicit (36%) și că există posibilitatea să comunice cu persoane necunoscute (32%), teama că cei mici nu se pot distanța de lumea online devine și ea rapid una foarte importantă pentru părinți.

Având în vedere că jumătate (51%) dintre părinți simt că amenințările online pentru copiii lor cresc, timpul petrecut pe Internet este un factor important pentru siguranța copiilor. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinți să impună restricții legate de timpul petrecut în mediul virtual.

Cu toate aceste, limitarea timpului online nu îi ferește neapărat pe copii de pericole. Pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puțin o amenințare online, 12% dintre ei accesând conținut nepotrivit sau intrând în contact cu programe malware și viruși (10%).

Prin urmare, o opțiune alternativă pentru părinți ar putea să fie aceea să-i sprijine pe copiii lor în alte moduri, prin educație. Peste o treime (37%) dintre părinți vorbesc cu regularitate cu copiii lor pentru a-i învăța despre pericolele online, iar 31% încearcă să îi supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunități pentru a sublinia orice amenințare ar putea apărea și a suplimenta efortul de educare.

Părinții vor să-și știe copiii în siguranță, dar simpla limitare a accesului la lumea online nu este neapărat cea mai bună cale”, spune Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. „Educația și comunicarea joacă un rol decisiv în procesul prin care părinții se pot asigura că cei mici folosesc Internetul în mod responsabil și în siguranță. Dar este important să folosească și programe care să întărească mijloacele de apărare. Limitarea timpului petrecut online este o parte esențială din proces, dar nu funcționează de una singură. Tehnologia poate ajuta la reducerea riscurilor, permițându-le copiilor să exploreze în siguranță toate aspectele pozitive ale Internetului și să își dezvolte aptitudinile digitale fără să se îngrijoreze în legătură cu amenințările cibernetice.”

Kaspersky Safe KIds este creat pentru a ajuta părinții să își protejeze în mod eficient copiii de pericolele din mediul online. Prin intermediul acestei soluții pot alege fie să blocheze accesul copiilor la anumite aplicații și site-uri, fie să-i ajute să conștientizeze pericolele, avertizându-i că site-urile sau aplicațiile pe care sunt pe cale să le acceseze sunt riscante și s-ar putea să aibă conținut periculos. De la impunerea limitelor, până la ținerea evidenței activităților online, Safe Kids poate oferi nivelul suplimentar de protecție de care au nevoie părinții ca să își știe copiii în siguranță.

Pe site-ul Kaspersky Lab sunt disponibile mai multe informații despre versiunile gratuită și premium ale Kaspersky Safe Kids. Aici puteți citi raportul integral: “Not logging on, but living on.”

Kaspersky Lab este unul dintre furnizorii de soluții de securitate informatică cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În prezent, compania este una dintre cele mai importante patru companii de securitate IT*, continuând să-și îmbunătățească poziția pe piață. Potrivit rezultatelor financiare ale companiei în 2012, înainte de a fi auditate, profitul a crescut cu 3%, în comparație cu anul anterior și a ajuns la 628 milioane de dolari. Kaspersky Lab este în prezent cel mai mare furnizor privat de soluții de securitate endpoint din lume.  

Kaspersky Lab este o companie internaţională cu operaţiuni în peste 200 de ţări la nivel mondial. Birourile centrale se află în Moscova, Rusia, iar compania este înregistrată în Marea Britanie. Kaspersky Lab are în prezent peste 2.800 de angajaţi, cu toţii specialişti calificaţi. Compania deţine birouri locale în 29 de ţări, iar produsele şi tehnologiile Kaspersky oferă protecţie pentru peste 300 de milioane de utilizatori și peste 250.000 de companii, la nivel global. Compania furnizează o gamă variată de produse și soluții pentru diferite tipuri de clienți, punând un accent important pe marile companii, precum şi pe afacerile mici și mijlocii. 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul