Uniunea Europeană alege Ericsson pentru proiecte cheie dedicate sectorului de utilități

24 Nov 2016

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a câștigat două proiecte finanțate de Comisia Europeană, ca parte a programului Horizon 2020, și va colabora cu parteneri din sectorul de utilități și mediul academic pentru cercetări inovatoare cu ajutorul tehnologiilor 5G menite să rezolve provocările cu care se confruntă industria de utilități.

Uniunea Europeană alege Ericsson pentru proiecte cheie dedicate sectorului de utilități

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a câștigat două proiecte finanțate de Comisia Europeană, ca parte a programului Horizon 2020, și va colabora cu parteneri din sectorul de utilități și mediul academic pentru cercetări inovatoare cu ajutorul tehnologiilor 5G menite să rezolve provocările cu care se confruntă industria de utilități.

Proiectul SUCCESS va contribui la dezvoltarea de noi soluții bazate pe tehnologii 5G pentru securizarea rețelelor de energie electrică, cu un accent pe contoarele inteligente. Început din mai 2016, proiectul are 16 parteneri din industrie, mediul academic și sectorul de utilități și va rula pe o perioadă de 26 de luni.

Cel de-al doilea proiect – RE-SERVE – are ca scop dezvoltarea de noi soluții bazate pe tehnologia 5G pentru a asista furnizorii de energie să balanseze voltajul și frecvența rețelei de energie, menținând astfel o sursă stabilă de energie pentru societate. În același timp, proiectul țintește să crească proporția puterii generate de către sursele de energie regenerabile volatile precum energia solară sau eoliană. Început în octombrie anul acesta, proiectul va dura 30 de luni și implică 11 parteneri din industrie, mediul academic și sectorul de utilități.

Ericsson Eurolab din Aachen, Germania, va prelua coordonarea ambelor proiecte, iar profesorul Antonello Monti de la RWTH Aachen University va fi Technical Manager.

Electrical Supply Board Networks (ESB Networks), o companie de top în sectorul energetic din Irlanda și pionier în activitățile de măsurare inteligentă, este un partener cheie în ambele proiecte și va testa soluțiile rezultate din proiecte în piața din Irlanda.

„Rețelele inteligente de energie sunt elemente cheie pentru integrarea cu succes a resurselor de energie regenerabilă, încălzire electrică și transport electric, asigurând un viitor cu emisii reduse de carbon”, a spus Marguerite Sayers, Managing Director, ESB Networks. „Prin această colaborare, ESB, Ericsson și mediul academic vor dezvolta și testa noi tehnologii și standarde ce vor contribui la sustenabilitatea pe termen lung a industriei energetice. Atât SUCCES, cât și RE-SERVE sunt proiecte inovatoare ce vor ajuta la asigurarea securității și rezistenței rețelelor de energie.”

„Odată cu transformarea constantă a tuturor industriilor datorită 5G, Internetului Tuturor Lucrurilor și tehnologiilor Cloud, Ericsson își propune să lucreze împreună cu parteneri de top din industrii în cercetare și inovare pentru a transforma Societatea Permanent Conectată în realitate”, a afirmat Charlotta Sund, Head of Customer Group Industry & Society, Ericsson. „Suntem încântați să lucrăm împreună cu instituții de cercetare și companii de utilități lideri în piață pentru a explora și rezolva probleme cheie legate de securitatea cibernetică și gestionarea utilizării energiilor regenerabile, menținând, în același timp, o stabilitate a rețelei și securitatea furnizării de energie.”

Partenerii proiectului SUCCESS sunt:

Ericsson GmbH, ASM Terni SpA, KEMA Netherland BV, ECRO SRL, Electrica SA, Engineering-Ingegneria Informatica SPA, ESB Networks DAC, Istituto Superiore Mario Boella, Kungliga Tekniska Hoegskolan, OY L M Ericsson AB, P3 Communications GmbH, P3 Energy & Storage GmbH, Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen, Synelixis Solutions Ltd, TeamWare SRL, Vrije Universiteit Brussel.

Partenerii proiectului RE-SERVE sunt:

Ericsson GmbH, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, Centrul Român al Energiei (Romanian Energy Centre), ESB Networks DAC, Flexible Elektrische Netze GmbH, GridHound UG, Politecnico di Torino, Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen, Universitatea Politehnică din București, University College Dublin, National University of Ireland, Waterford Institute of Technology.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul