5 situații în care compania ta are nevoie de aplicații software personalizate

16 Jun 2023

Conform Statista.com, la nivel global, în 2022, piața de soluții software dezvoltate de la zero a crescut cu 7.1% comparativ cu anul anterior.

5 situații în care compania ta are nevoie de aplicații software personalizate

Iată 5 situații în care ai nevoie de aplicații software custom (dezvoltate de la zero):

1. Modelul de business este inovator 

Compania ta vizează un model de business unic, cu o abordare specifică? Atunci este foarte posibil să ai nevoie de o aplicație care să respecte politica de business, modelul de preț sau aspecte specifice ale pieței de consum. În acest caz, poți alege o companie software care să dezvolte de la zero soluția software ideală, conform nevoilor, ritmului de creștere al business-ului și obiectivelor pe termen mediu și lung.

2. Segmentul de piață vizat nu beneficiază de un grad ridicat de digitalizare

În cazul în care domeniul de activitate sau industria în care desfășori activitatea nu beneficiază de un grad ridicat de digitalizare, este foarte posibil să nu existe aplicații software gata dezvoltate și să ai nevoie de crearea uneia în mod personalizat. În acest caz, avantajul este dat de faptul că vei beneficia de un diferențiator și de posibilitatea de a te poziționa ca lider de piață, dar există și un set de riscuri asumate. Din experiența Softlead, acestea pot include:

Dacă te regăsești în această situație, ne poți solicita consiliere gratuită pentru a împărtăși din experiența noastră cu zeci de companii care au ales să inoveze într-un anumit domeniu de activitate.  

3. Ai nevoie de integrări software speciale

Integrările cu multiple soluții software pot însemna investiții semnificative de timp și bani în special în cazul aplicațiilor software gata create. În cazul în care construiești de la zero o aplicație, poți gestiona în mod eficient atât bugetele dedicate dezvoltării, cât și calendarul de timp în care se va face integrarea.

4. Ai nevoie de personalizări constante 

Gestionezi o companie dinamică, ce lucrează constant la eficientizarea proceselor și activităților interne? Atunci digitalizarea presupune actualizări software constante, precum și acces la o echipă care să poată susține servicii lunare de mentenanță, consultanță, support și dezvoltare software.  Aceste personalizări continue permit companiei să se dezvolte armonios, în ritmul obiectivelor de business stabilite, în timp ce compania are acces la date și la un grad ridicat de transparență organizațională.

5. Bugetul total este mai mic pentru dezvoltare software decât pentru aplicații software existente

Conform unui studiu de piață publicat de DoIt.Software și aplicat pentru piața internațională, costurile dezvoltării unei soluții software cu funcționalității de bază sunt cuprinse între 30.000 și 45.000 de euro, în timp ce un proiect mediu necesită un buget de aproximativ 70.000 – 100.000 de euro. Proiectele ample, complexe, sunt evaluate la peste 100.000 de euro.

În medie, costurile de mentenanță reprezintă aproximativ 15%-20% din valoarea costurilor de dezvoltare software.

Ai nevoie de o ofertă personalizată pentru aplicația ta software? Trimite un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul