5 tipuri de cursuri recomandate de Softlead pentru companiile IT sau pentru agențiile de digital performante

02 Aug 2023

 

Dinamica industriilor digitalizate aduce în companii o nouă prioritate: creșterea echipelor specializate în dezvoltarea proiectelor web sau software solide (scalabile, testate, orientate spre rezolvarea unei probleme, cu potențial de creștere). De aceea, provocarea principală este aceea de a găsi sau de a forma intern resurse umane performante, care să dobândească setul corect de soft-skills în acord cu obiectivele de business ale organizației din care fac parte.

5 tipuri de cursuri recomandate de Softlead pentru companiile IT sau pentru agențiile de digital performante

Pornind de la nevoia pieței, Softlead a făcut o selecție a celor mai importante 5 tipuri de cursuri pe care agențiile web/de digital sau companiile/departamentele IT trebuie să le aibă în vedere în contextul creării unei echipe complete, care să poată răspunde cu succes nevoilor clienților din România sau cerințelor venite de la companii globale.

1.     Curs dezvoltare competențe non-tehnice

Companiile de IT nu sunt formate doar din departamente tehnice, ci există și echipe creative, care ajută întregul ecosistem la promovarea sau vânzarea produselor și serviciilor software/hardware. Pentru aceștia, cursurile de comunicare, Product Management sau testare pot fi primul pas către reconversia profesională în domeniul IT sau pot însemna creșterea competențelor complementare job-ului de bază.

2.     Cursuri de testare

Conform Global Market Insights, industriile IT și Telecom dețin aproximativ 20% din piața de testare software (2020). Până în 2027, cele două segmente vor crește cu alte 7 procente.

Datele indică o nevoie clară de specialiști în testare care să poată ajuta la construirea soluțiilor IT performante și scalabile, iar acest lucru poate fi obținut prin perfecționarea continuă a echipelor interne, dar și prin aducerea unui plus de forță de lucru obținut prin reconversie.

3.     Cursuri de programare

Indiferent de tehnologie sau de limbajul de programare folosit, resursa umană dedicată serviciilor de software development reprezintă o nevoie constantă, atât pentru start-up-uri, cât și pentru companiile medii sau mari. De aceea, cursurile de programare care includ Arhitectura, design-ul aplicațiilor, comunicarea cu API-uri sau cu servere, tendințe, bune practici sau utilizarea cu succes a unor instrumente sunt module de bază ce pot fi acoperite eficient în cursuri dedicate, gândite în amănunt de specialiști care lucrează în domeniu și cunosc piața, nevoile și cerințele business-ului din spatele unei aplicații software.

4.     Cursuri frontend

Site-urile web sau aplicațiile web/mobile sunt instrumente care se află la baza piramidei nevoilor atunci când vorbim despre digitalizare. De aceea, fie că este vorba despre cursuri pentru începători sau pentru cei care au deja portofolii de proiecte lansate, nevoia de a fi mereu actualizat cu cerințele pieței este prioritară pentru companii de IT sau pentru agenții de publicitate/Digital.

5.     Cursuri pentru crearea și gestionarea bazelor de date

Când apare nevoia de a investi în cursuri?

Sunt mai multe tipuri de situații care indică nevoia ca o companie IT să investească în training-uri. În funcție de obiectivele de creștere sau de mărimea echipei, acestea pot fi:

Extinderea unor proiecte, creșterea portofoliilor de clienți sau ridicarea unor runde de finanțare pot fi doar câteva dintre situațiile în care companiile IT să aibă nevoie rapidă de noi colegi. 

Există situații în care mai mulți colegi programatori au ales să drumul antreprenoriatului și au creat propriile business-uri, plecând din companie alături de echipă. În astfel de situații sau atunci când vorbim, în general, de un grad scăzut de retenție, cu migrare continuă a angajaților, dincolo de rezolvarea problemei de bază, este nevoie de o soluție. Training-urile susținute de specialiști sunt varianta optimă, atât din perspectiva costurilor, cât și din cea a accesului la consultanță primită de la oameni care au experiență validată în start-up-uri, dar și în organizații medii sau în corporații.

Cum alegem furnizorul de cursuri/training-uri IT?

Piața serviciilor de training pentru echipe tehnice sau non tehnice este una dinamică și extrem de competitivă. Tocmai de aceea este esențial ca alegerea furnizorului să se bazeze pe experiență, abordare și pe capacitatea de a personaliza oferta în funcție de tipul companiei, obiectivele pe termen mediu și lung, capacitatea de absorbție/implementare.

Humans in Learning este o companie cu experiență de 20 de ani în industria IT și cu aproape 10 ani de experiență în livrarea cursurilor pe piața din România, dar și pentru clienți internaționali, din 8 țări europene. Peste 2000 de participanți au beneficiat de-a lungul timpului de 15 tipuri de workshop-uri scurte, 5 tipuri de profile IT formate până acum, 7 limbaje de programare folosite și 11 framework-uri.

Ceea ce distinge Humans in Learning de alte servicii sau platforme de învățare este angajamentul companiei de a adopta o abordare cognitivă, centrată pe umană a învățării, bazată pe fapte științifice și pe dovezi.

 

Ceea ce distinge Humans in Learning de alte servicii sau platforme de învățare este angajamentul nostru de a adopta o abordare cognitivă, centrată umană a învățării, bazată pe fapte științifice și bazate pe dovezi.

Incercăm mereu să găsim combinația potrivită de activități de învățare semnificative pentru a oferi atât satisfacție personală participanților cât și valoare de business companiilor.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul