Comunitatea PALETTE crește!

21 Feb 2018

Proiectul european PALETTEV2 propune un mediu online cu servicii care ajută persoanele vârstnice să se mențină active în societate, în special prin acţiuni lucrative

Comunitatea PALETTE crește!

SIVECO România participă la proiectul european de cercetare PALETTEV2, care îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii populației cu vârsta cuprinsă între 55 și 70 de ani, prin dezvoltarea unui mediu de activități participative și a unei platforme ICT dedicate persoanelor în vârstă.

PALETTE este o platformă comunitară online ușor de utilizat care face legăturile necesare între oameni din aceeași zonă, cărora le plac aceleași lucruri. Platforma îi ajută să găsească activități, cursuri, servicii și persoane pe placul lor.

Sistemul caută profiluri similare, dar și activități și servicii legate de interesele utilizatorului și lansează notificări personalizate. De exemplu, persoanele care caută voluntari sau profesioniști pot găsi sau pot primi informații despre seniori cu experiență, care sunt dispuși să își ofere abilitățile și expertiza. De asemenea, o persoană care solicită ajutor în grădinărit poate obține sfaturi de la ingineri în horticultură. Astfel, utilizatorii sistemului PALETTEV2 se pot ralia unui grup de seniori care planifică o zi de destindere într-un anume oraș, în urma unei notificări a sistemului.

Platforma PALETTE este accesibilă tuturor celor care urmează să se pensioneze sau celor care au făcut acest lucru recent, ajutându-i să identifice noi activități interesante. Chiar și cu o cunoaștere minimă a computerului, PALETTE este ușor de folosit, deoarece a fost construită chiar pe baza informațiilor și sugestiilor furnizate de către seniori.

Cei interesați să încerce platforma, având domiciliul în București sau în localitățile aflate în apropierea Bucureștiului, se pot înscrie în comunitatea PALETTE, trimițând un email cu datele de contact la: [email protected]; [email protected]; [email protected].

Proiectul va fi implementat de parteneri cu expertiză complementară din cinci țări: România, Elveția, Olanda, Slovenia, Polonia. 

În proiect sunt implicate două organizaţii românești: SIVECO România, singura companie de mari dimensiuni din acest consorțiu, și Universitatea din București.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul