Cum poate fi crescută eficiența în companiile de producție cu ajutorul aplicațiilor software de tip RPA (Robotic Process Automation)?

22 Oct 2023

Tehnologia RPA (Robotic Process Automation) are ca principal rol automatizarea activităților repetitive, ajutând echipele de lucru să devină mai eficiente, mai performante și mai creative.

Cum poate fi crescută eficiența în companiile de producție cu ajutorul aplicațiilor software de tip RPA (Robotic Process Automation)?

Ce este Robotic Process Automation (RPA)?

Tehnologia RPA (Robotic Process Automation) are ca principal rol automatizarea activităților repetitive, ajutând echipele de lucru să devină mai eficiente, mai performante și mai creative.

În industria de producție, RPA aduce o serie de avantaje semnificative prin automatizarea sarcinilor precum prelucrarea datelor, verificarea loturilor rezultate, managementul și operarea liniilor de producție, gestionarea stocurilor și monitorizarea calității produselor.

Beneficiile automatizării proceselor robotizate în industria de producție

BPA, numit și Business Process Management (BPM), este o strategie de automatizare care cuprinde diverse tehnici și tehnologii de management. Acestea pot include planuri organizaționale de ansamblu, planuri de acțiune specifice angajaților și pluginuri software care vă îmbunătățesc tehnologia existentă.

În automatizarea producției, BPA poate ajuta la conectarea punctelor dintre RPA, AI și IDP. Această adăugare vă permite să automatizați complet procesele end-to-end care includ sarcini efectuate de om în plus față de pașii automatizați de celelalte tehnologii pe care le-am discutat.

Sarcinile care necesită performanță umană vor fi atribuite automat unui utilizator, rol sau coadă, iar sistemul le va urmări performanța acestei sarcini, creând date de urmărire legate de proces care pot fi utilizate pentru a diagnostica blocajele și alte probleme ale procesului.

Principalele beneficii ale automatizării proceselor robotizate în producție/fabrici:

Rolul și aplicabilitatea aplicațiilor software RPA în industria de producție:

Roboții RPA sunt programați să preia date despre anumite produse sau elemente și să reproducă pașii umani de care ar avea nevoie pentru a genera o listă de materiale. Ca rezultat, se asigură că un nou produs este construit rapid și fără erori.

Soluțiile software de tip RPA pot prelua întregul proces prin deschiderea e-mailului, citirea textului, descărcarea atașamentelor, conectarea la portalul ERP (Enterprise Resource Planning), determinarea stării expedierii, răspunsul clientului și trecerea la următorul e-mail al clientului.

Întregul proces nu necesită intervenție umană, cu excepția evenimentelor neașteptate. O astfel de automatizare poate elimina până la 65% din efortul manual, permițând angajaților să rezolve mai multe întrebări ale clienților în mai puțin timp.

Robotic Process Automation (RPA) are un rol semnificativ în transformarea industriei de producție. Aplicațiile software de tip RPA aduc eficiență, control și automatizare într-o varietate de activități legate de producție, de la gestionarea liniei de asamblare și a calității produselor la planificarea și programarea producției. Cu beneficii semnificative în ceea ce privește costurile, calitatea și flexibilitatea, RPA reprezintă viitorul industriei de producție, asigurându-se că companiile pot rămâne competitive și pot satisface cerințele tot mai complexe ale pieței actuale.

Vrei să planifici un demo pentru a vedea care este aplicabilitatea soluțiilor software RPA în compania ta? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected] cu o solicitare completă. 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul